Viganj

Na zapadnom dijelu južne obale po vinu poznatog poluotoka Pelješca, smjestilo se lijepo naselje Viganj, koje je ujedno i lučica za manje brodice i prikladno odredište za miran odmor gostiju zaljubljenika u sportove na vodi. Viganj u kojem se nalazi vrijedan botanički vrt, smjestio se u prostranoj pelješačkoj uvali zapadno od rta Liberan, a poluotok je osim cestom preko Stona, s kopnom povezan i svakodnevnom trajektnom linijom. Pelješani se zahvaljujući plodnoj zemlji i obilju sunca vjekovima bave vinogradarstvom i vinarstvom, maslinarstvom i uzgojem voća i povrća, pa ćete dođete li ovamo na stolu uvijek imati domaće sušene smokve i vrhunsko ulje. Okrenut blagotvornom jugu, siguran od sjevernih vjetrova, u zaleđu zaštićen brdom Sveti Ilija koje rado posjećuju planinari i hodači, Viganj svoje goste oduševljava ugodnom toplom klimom, velikom šljunčanom plažom, bujnim i egzotičnim biljem te hladom borova i maslinika. Ljubitelji surfinga, jedrenja i ostalih vodenih sportova znaju da ovdje pušu povoljni vjetrovi stvarajući lijepe, jednolične i dugačke valove.

Pelješani imaju dugogodišnju tradiciju bavljenja vinogradarstvom i vinarstvom, maslinarstvom i uzgojem voća i povrća, stoga možete biti siguri da ćete tokom vašeg boravka u divnom mjestu Viganj uživati u neograničenim količinama tradicionalnih dalmatinskih plodova poput suhih smokava, domaćeg ulja i vina vrhunske kvalitete.

Viganj će vas rado razmaziti svojom ugodnom klimom, atraktivnom šljunčanom plažom, bujnom vegetacijom te raskošnom hladovinom borova i maslinika.

Viganj će također biti zanimljiv zaljubljenicima u vodene ekstremne sportove iz razloga što se svakog ljeta ovdje održava natjecanje u windsurfingu na kojem se okupljaju surferi iz svih krajeva Hrvatske i okolnih država.

Dođite u mjesto Viganj, pravu malu mediteransku oazu mira!