Škola jedrenja na dasci

Besplatna škola jedrenja na dasci za učenike Osnovne škole Petra Šegedina u Orebiću

Istraživanja provedena u nas i u svijetu praktički nedvosmisleno pokazuju pozitivne učinke bavljenja sportom, posebno onim u formi «doživotne» rekreacije. Bavljenje sportom je mogućnost da upoznate mnoge nove ljude drugačije od onih koje susrećete u školi, na radnom mjestu, susjedstvu, što vas može učiniti sretnijim. Uostalom, na svim razinama sportskih natjecanja, od onih u «najbezazlenijoj» rekreaciji do onih u vrhunskom sportu, ljudi koji se bave sportom nastoje postići nekakav rezultat, imaju neki cilj. A takva usmjerenost cilju može nas motivirati da i sami postavimo neke ciljeve u životu, bez obzira koliko skromni ti ciljevi bili.

Klub «Bofor» u suradnji sa Ozon sportom organizira besplatnu školu jedrenja na dasci za učenike Osnovne škole Petra Šegedina u Orebiću, koju vode iskusni instruktori i profesosi. Međutim, Klub «Bofor» ima u planu organizaciju tečaja jedrenja i za ostale zainteresirane stanovnike Pelješca, što bi nesumnjivo trebalo doprinijeti još većem interesu stanovništva za jedriličarske aktivnosti i natjecanja.

Do sada je uspješno školu završilo više desetina polaznika svih dobnih grupa. Škola za početnike odvija pri slabijem vjetru, a sve to je neophodno za brzo i efikasno savladavanje početničkih poteškoća. Za školu inače mogu iskazati interes za upis sve osobe starije od 9 godina, a jedini uvjet je znanje plivanja.

Škola traje efektivnih 20 sati, dakle ne uzima se u obzir vrijeme kada se zbog meteoroloških prilika nije mogao ostvariti primjeren napredak. Škola započinje teoretskim dijelom i radom na suhom, dok se ostatak nastave prakticira u moru.

Sva potrebna oprema za školu jedrenja dobiva se u klubu. Ozon sport ustupa opremu prilagođenu svim dobima, razinama znanja i tjelesnim predispozicijama.